11 Eylül 2011 Pazar

STSL'nin Yeni Rengi: Samsunspor



Özellikle yaptıkları son dakika transferleriyle transfer döneminin en çok konuşulan takımlarından biri olan STSL'nin yeni ekibi Samsunspor dün ilk maçını G.Birliği karşısında 3-2 kazandı.

Samsunspor sahaya şu şekilde çıktı:


Bence STSL'nin futbolcu, teknik adam olarak en iyi transferlerinden biri olan Vladimir Petkovic sahaya tam da olması gereken şekilde, hücumu düşünen ve hızlı olan bir 11 tercihinde bulunmuştu.

Hız olayının üzerinde biraz daha durmak gerekiyor. Gerek Petkovic'in takımdan yolladığı geçen sezonun bankolarından Turgay ve Hakan Bayraktar gerek futbolu bırakıp yardımcısı olan Kenan Yelek'den de anlayacağımız üzere Petkovic'in oyun şablonunda, kafasında kurduğu düzende yavaş futbolcuya yer yok. Hatta geçen sezon BAL'a damgasını vuran Zenke'yi de buna ekleyebiliriz. Fiziği olmasına rağmen hız yönünden sorunları olan Zenke'de ilk haftadan kendini kulübede buldu.

Kafadaki soru işaretlerinin en başında "bu kadar yeni transferin uyumu ne olacak?" yönündeydi. Zira geçen sezon oynayanlardan ilk 11'de sadece Ahmet, Kemal ve Murat vardı, onların haricinde 8 oyuncu da yeni transferlerdendi. Onları teker teker inceleyecek olursak:

Pal Lazar: Samsunspor gibi orta sıraları hedefleyen bir Anadolu kulübü için çok yeterli bir sağ bek, hücuma fazla katılmadığını gördük ama bunun sebebi pek de gerek kalmadığından diye düşünüyorum. İlerleyen haftalarda daha net fikir elde edebiliriz onun için.

Bahia: İlk maçı itibariyle geçen sezon stoper olarak şans bulan Ersin Veli'den pek bir fazlası var gibi gözükmediği gibi yetersiz de görünmedi, o da Samsun için yeterli.

Ergün: Sağ bek oynayan Lazar'a göre hücuma daha çok katıldı, hatta bir çok bindirme yaptı. Ergün Samsun için çok doğru hamle. Ahmet'in yaptığı hatayı da iyi sezdi, kademeye zamanında girdi.

Ekigho: 10 numara transfer. Ayaklarına inanılmaz hakim, hızlı, teknik, ikili mücadelelerde iyi ve güçlü. Samsunspor'a kim getirdiyse çok başarılı. Ekigho bu performansıyla devam edecek olursa ileride çok fazla konuşulacaktır.

Fink: Samsunspor için bir 10 numara transfer daha. Gerek yaptığı 3 asistle, gerek takıma yaptığı liderlikle "kalitesiz" bir adam olmadığını bir kez daha kanıtladı. Fizik olarak biraz yetersiz, istenen seviyeye gelince katkısı şüphesiz artacaktır.

Selim: Kalitesi zaten ortada, o da çok iyi transfer. Bu sene uzaktan attığı şutlarla minumum 2-3 gol bulacağını düşünüyorum. Frikikler ile ekstralar gelebilir ki o konudaki yetenekleri de malum.

Dominguez: 10 numara transfer demek yetersiz kalabilir, o derece. Ayağına inanılmaz hakim, çok teknik. Attığı golde tekniğinin ürünü. Tek eksiği defansa yeterince yardım etmiyor, bana Yusuf Şimşek'i anımsattı.

Bance: En çok merak edilen adam oydu, son gün sürpriz bir şekilde Kujovic transferinin çıkmaza girmesi sonucunda takıma katıldı. Geçmişi malum, onu bilen herkes kendini verirse yapacaklarıyla kısa zamanda adından söz ettirir diyordu zaten. Dün de öyle oldu, Bance kendisine oynanan yerden, havadan neredeyse tüm toplara iyi - kötü bir şekilde müdahale etti. Son vuruşları da iyi, fiziği mükemmel. Onun tek eksiği şu an için kondisyon gözüküyor. O da zamanla halledilecektir.

İlk yarı Samsunspor STSL'ye yeni çıkan bir takımın aksine her sezon ilk 5'e oynayan bir takım hüviyetindeydi zira attıkları 3 birbirinden güzel golde bunun meyvesiydi. Petkovic'in hücumu düşünen, hızlı, bol pasa dayanan sisteminin tıkır tıkır işlediğini gördük. İkinci yarıda doğal olarak gerek 3-0'ın verdiği rehavet gerek skoru koruma çabasıyla geriye yaslanan takım aslında pek de pozisyon vermeden 2 gol yeyip maçı sıkıntıya soksa da hakedenin kazandığı bir maç oldu.

G.Birliği'ne de bir paragraf açacak olursak, Fuat Çapa güzel adamdır hoş adamdır. İlk yarı yanlış tercihlerinin kurbanı oldu, Tum'un olmaması da Pektemek gittikten sonra G.Birliği için büyük handikap. Hücumda pek yararlı işler yapılamıyor. Defansta da Orhan'ın eksikliğini çok bariz bir şekilde hissediyorlar. Azofeifa'nın girişiyle toparlasalar da beraberliği hakedecek düzeyde bir performansları yoktu.

Sözün özü Petkovic'in Samsunspor'u çok hoş olmuş, bence bu senenin en renkli takımı olmaya adaylar. Şunu da net bir şekilde söylüyorum ki haftaya Galatasaray deplasmanından puan çıkarmaları hiç sürpriz olmayacaktır.

Bol alternatifli, teknik, hızlı kadrosuyla umduğumuz gibi renk veren ve yukarılara oynayan bir Samsunspor görürüz umarım. Malum 29 kez yer aldıkları bu ligde 6 kezle en çok küme düşen takım konumundalar, umarım bu sene böyle olmaz.


Related Posts with Thumbnails