5 Eylül 2009 Cumartesi

Rize Şehir Stadı

Bakmayın şehir stadı yazdığıma, stad ismi konusunda bir belirsizlik var ortada. Kimisi stad isim haklarını Turkcell'in alacağını söylüyor, kimisi eski stadın ismi olan Atatürk Stadyumu isminin verileceğini söylüyor. Neyse konumuz bu değil tabii ki.

Çaykur Rizespor 1 yılı aşkın süren çalışmalar sonucunda Fenerbahçe maçı ile yeni stadına kavuştu bildiğiniz üzere, hatta Boluspor ile ilk lig maçınıda oynadı. Stad 15.781 kapasiteli(küsüratına kadar öğrenmemi sağlayan arkadaşıma teşekkürlerimi sunarım). Az gelebilir tabii ki bu kapasite ama değil. Büyük ama işlevi olmayan nice stad biliyoruz, böyle ufak ama ambiyansı, akustiği iyi olan stadlar lazım bize. Bize dedim evet bize, ülkemize. Neden peki? Çünkü biz artık büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmayı istiyoruz. Bunun için olmazsa olan ne peki? Tabii ki stad yeterliliği.

Kayseri harika bir stad yaptı, biraz zeminide düzeltirlerse daha bir harika olacak. Onlardan sonra Rize'nin de böyle güzel bir stad projesine girip, bitirmesi takdire şayan. Artık diğer kulüplerimizinde bunu örnek alması gerekiyor. Sadece kendileri için değil, ülke için. Yanılmıyorsam Şanlıurfa'da da yeni bir stad var, detayını pek bilmiyorum. Bilen arkadaşlar bizide bilgilendirirse seviniriz. Sözün özü, eğer ki büyük bir organizasyon istiyorsak belirli yönlendirmeler hatta gerekirse maddi destekler sunularak Anadolu da yeni güzel ve işlevsel stadların yapılması teşvik edilmelidir. Burada görev artık TFF'ye mi düşer GSGM'ye mi düşer biz bilemeyiz ama kime düşerse artık biraz aktif olmanın zamanıdır.

Unutmadan, stad futbol için önemli bir etkendir. Yeni stadlar sayesinde futbol seyir zevkimizde artacaktır. İngiltere buna en ideal örnektir.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails