17 Ağustos 2009 Pazartesi

Aziz Yıldırım vs Lugano - Figer














Transfer dönemi başlangıcını 1 Haziran olarak sayarsak ve Fenerbahçe - Lugano görüşmelerinin başlangıç tarihininde en kötü ihtimal o gün başladığını düşünürsek dün (16 Ağustos) sağlanan anlaşmayla belkide dünyanın en uzun süren transfer görüşmeleri sıralamasından en üstlerde yer alacaktır bu transfer. Evet üstteki fotoğrafta göründüğü üzere dün Lugano İstanbul'a geldi ve Fenerbahçe resmi anlaşmayı doğruladı.

Peki bu transferden kazançlı çıkan kim? Herkes, Lugano dahil. Ama en kazançlı çıkan Aziz Yıldırım oldu. Kayıp eden tek kişi ise Figer dümbeleğidir. Aylarca Lugano'yu yok Roma yok Lazio yok Real Madrid sözde götürmediği takım kalmadı. Bunun fiyat arttırmak için olduğu gün gibi aşikârdı. Çünkü bu kulüplerin hiç biri Lugano'ya Fenerbahçe'nin verdiği parayı vermezdi -ki vermedide-.

Lugano resmi olarak açıklanmasada 1.5 milyon euro garanti, 1 milyon euro maç başı olmak üzere 2.5 milyon euro'ya takımında kaldı. Söylentiye göre Figer dümbeleğine ise istediği paranın çok altında sadece 500 bin euro ödendi. Lugano ise yurtdışında ona bu parayı verecek bir klüp bulsa bile oradaki vergilerin yüksekliğinden bu parayı kazanamayacaktı. En kazançlı çıkanan Aziz Yıldırım olmasının sebebi ise kendi kriterlerinden ödün vermeyerek er ya da geç Lugano'yu tekrar takıma kazandırmasıdır.

Lugano'ya dair detaylı bir yazı ile ilerde karşınızda olacağım...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails