6 Mayıs 2010 Perşembe

Güle Güle Ama Hangisine?

Bank Asya 1.Lig'de son haftaya giriliyor. Üst sıralarda Buca mı Adana mı direkt olarak çıkacak sorusu haricinde her şey netleşti. Ki bu sorunun cevabıda bence Buca olacaktır ve Adana da playoffdan gelecektir.

Bir de ligin son düşeni belirlenecek bu hafta. Ç.Rizespor, Hacettepe ve Mersin İ.Y üçlüsünden biri düşecek, yani birine daha güle güle diyeceğiz ama hangisine?

Ç.Rizespor son haftayı ligden düşmeyi çoktan garantiliyen Kocaelispor ile yapacak Hacettepe ve Mersin İ.Y ise birbirleriyle düşmemek için mücadele verecek.

Kocaelispor kanadı düşmeyi garantilemiş olsakta onurumuz için oynayacağız demiş, Ç.Rizespor teknik direktörü Ümit Kayıhan ise "üzerimize oyunlar oynanıyor" demiş. Kim haklı göreceğiz.

İkili averajda Ç.Rizespor'un Mersin İ.Y'ye üstünlüğü var, Hacettepe ile ise dışarda 0-0 içeride 1-1 berabere kaldılar. Yani aslında kilit maç Hacettepe - Mersin İ.Y maçı gibi görünsede tam tersi Rize maçı kilittir. Çünkü Rize maçı alması halinde diğer maçın skoruna bakmaksızın kümede kalmayı garantiliyor.

Benim tahminim son düşenin Hacettepe olacağı yönünde ki tahminimi isteğim de desteklemiyor değil hani. Onlar düşsün istiyorum, Mersin zaten haketti kümede kalmayı.

O değil de bir takım şampiyonluk parolasıyla başladığı lige -ki herkes en büyük favori olarak gösteriyordu- son hafta kümede kalma maçına çıkarak tamamlıyorsa bu işte vardır bir gariplik derim arkadaş. Rize hakkında lig bitiminde bu yüzden daha geniş bir yazı yazacağım.

Şimdi bekleyelim ve görelim kim gidecek, kim kalacak.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails