7 Mayıs 2010 Cuma

Sapsarı Melekler!

Öyle bir takım düşünün ki bütün sezon oynadığı 49 maçtan 47'sini kazansın. Bu kaybettiği 2 maç ise 3-2'lik skorlarla olsun. Bu kaybettiği maçlardan biri Türkiye Kupası  maçı. Diğeri ise Avrupa Şampiyonlar Ligi Finali olsun.

Fenerbahçe Acıbadem için sezon bitti. Sezonu 3 şampiyonluk kupası ve 1 Avrupa ikinciliği ile kapadı. Dün VGSTT-FBA final serisinin son maçı TVF 50.Yıl salonunda oynandı ve Fenerbahçe Acıbadem'in 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla Sarı Melekler namağlup şampiyon oldu. Kızlarımız için burada düzinelerce methiye düzebiliriz. Fakat bunların hiç biri bu takımı , bu oyuncuları , bu başaraları ifade edemez.

İlk sete Fenerbahçe Acıbadem tutuk başladı ve ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Fark bi ara 6 sayılara kadar çıktı fakat maçın sonlarına doğru oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçe seti 25-22 kazandı. İkinci set ise daha çekişmeli geçti. İlk teknik molaya 8-6 ikinci teknik molaya 16-13 önde giren Fenerbahçe Acıbadem avantajını koruyamadı ve 20'li sayılarda beraberlik geldi. Sette 24-24'lük beraberlik varken Eda Erdem servise geldi ve ace yaptı. 1 sayı farkla öne geçtik. Ve ardından Seda Tokatlıoğlu Neslihan'ı çok güzel bir şekilde blokladı ve seti getirdi.

Üçüncü setin başında file önüne adeta duvar ördük. Setin başında 3-0 öne geçtik ve bu 3 sayıda bloklardan geldi. Rakip mola aldı ve mola dönüşünde Gamova'yı çoştu bu sefer. İlk teknik molaya 8-3 önde girdik. Farkı 11-3'e kadar çıkardık fakat VGSTT 13-13'de beraberliği yakaladı. Jan De Brandt iki molasınıda kullanmasına rağmen rakibin etkili oyununu engelleyemedi, fakat yinede Fenerbahçe Acıbadem ikinci teknik molaya 16-14 önde girdi. Teknik moladan sonra vitesi yükselttik ve seti 25-21 kazandık. 

Sezonun ilk resmi maçında ilk sayımızı Natasa Osmokrovic ile kazanmıştık. Sezonun son resmi maçında şampiyonluk sayımızıda Nati aldı ve bir yerde hem sezonu açan hem sezonu kapayan oyuncumuz oldu. Oyuncularımız ise ödüllere damga vurdu.

En iyi pasör: Naz Aydemir

En iyi libero: Nihan Yeldan Güneyligil.

En iyi blokör: Çiğdem Can Rasna

En iyi smaçör: Ekaterina Gamova

En skorker oyuncu: Ekaterina Gamova

MVP: Ekaterina Gamova


VGSTT'li Gözde Kırdar ise en iyi servis kullanan ve en iyi serviş karşılayan oyuncu ödülünü kazandı.Nati ve Eda Erdem'in ödül alamamasına üzüldüm açıkçası.




Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails