7 Ağustos 2012 Salı

Oyuncu Tanıtımları #2 | Egemen Korkmaz


Hırs. Egemen'i kime sorarsak soralım, tek kelimeyle anlat diyelim 10 kişiden 8'i onun için "hırs" kelimesini kullanır.

Egemen'i farklı kılan sadece sahaya yansıyan bu hırsı mı peki? Hayır. Egemen tam bir görev adamı, gözlerimi kaparım vazifemi yaparım adamı ve en önemlisi futbolu "iş" olarak gören bir adam. Bu yüzdendir ki Bursaspor, Trabzonspor, Beşiktaş, Fenerbahçe gibi art arda yapılması güç, yapılırsa da anlamlandırılamayacak bir kariyere sahip. Bu gittiği kulüp taraftarlarının hepsinde sevilmesi de ayrı bir parantez.

Bu yaz döneminde şu ana kadar yapılan transferlere baktığımızda taraftar açısından en popüler, en heyecan uyandıran transfer genel olarak Kuyt duruyor, bunu anlarım ama beni en heyecanlandıran transfer Egemen'in transferi olmuştu. Hatta kontratı imzalamadan bir gün öncesinde Galatasaray devreye girdi, Egemen onlara yakın gibi bir haber çıktığında hayli telaşlanmıştım, yalan yok. 

Neden Egemen beni en çok heyecanlandıran transfer peki? Fenerbahçeli olanların sabit bazı görüşleri vardır, eğer bir mevkiiye gelen oyuncuyu çok benimserlerse ondan sonra onun pozisyonuna gelecek olan oyuncunun da o tarzda olmasını ister. Gelmek istediğim yer tabii ki Lugano-Egemen ilişkisi. Lugano ve Egemen oyun tarzı olarak benzeseler de tabii ki ayrı iki stoper ama karakter olarak aynı. İkisi de hırslı, maç içinde kötü bile olsalar her şeylerini sahaya koyan adamlar. Böyle adamlar özel adamlardır, ateşleyici güçtür. Egemen'in onca büyük takım değiştirip her gittiği taraftar grubu tarafından çok sevilmesinin temel nedeni de zaten bu.

Aykut hoca bir gerçek ki geçen senenin, özellikle play-off da yıldızlaşan Bekir'i, Egemen'den sonra düşünüyor. Yobo'nun gelişiyle stoper hattı çok büyük bir sürpriz olmazsa Egemen-Yobo olarak oluşacak. Burada bir soru işareti bu iki isimin de sol stoper oluşu. Benim bu konu hakkında net görüşüm bu iki isim oynarken Egemen'in sağda oynayacağı yönünde. Yobo'nun forması daha garanti ve 2 yıldır sol stoper oynayan o, hoca böyle devam edecektir.

Egemen'in transferini ve Egemen'i çok detaylı konuşmak, onun ne derece katkı vereceğini tartışmak bence saçma olur. Onun sürpriz ve inişli çıkışlı performansları olmadığını biliyoruz. Geçen sene çok kötü bir sezon geçiren Beşiktaş için 54 maça çıkmış bir isim.

54 maç ciddi bir sayı, inanılmaz bir devamlılık. Sakatlık yok. Egemen bir röportajında sakatlanmamasının sırrını, "Antrenman sonrası soğuk-sıcak uygulaması var. Ben ayaklarımdan soğuk alınca hastalanacağımı düşünüyordum. Ersun hoca da ısrarla sakatlıktan korunmam için soğuk suya girmem gerektiğini söylüyor. Beni ikna etti hoca. Ve Ersun hocadan sonra hala bunu uyguluyorum. Belki çok küçük bir ayrıntı ama sakatlanmamak için çok önemli." sözleriyle açıklıyordu.

Önceki yazıda Eren'in bahsettiği Volkan'ın, yani efsanemiz olmasını dilediğimiz Volkan'ın Kartalspor'dan en yakın arkadaşı -bizim maçta yaptıklarından sonra Egemen'i korumuş, Egemen adamdır demişti- hatta oda arkadaşı olan Egemen de umarım Volkan gibi hatırlanacak bir futbolcu olarak hafızalarımızda kalır umarım.

2 yorum:

Mert Oktay dedi ki...

Egemen geldiği takımların hepsinde çok seviliyor.Ancak takımdan ayrılırken kendinden bi şekilde nefret ettirmeyi başarıyor.

Oxoskva dedi ki...

Bunun nedeni o takımlarda oynuyorken çok seviliyor oluşu değil mi? Çok sevdiğiniz biri gidince genelde o nefrete dönüşür, Egemen'de olan da bu. Gidişleri de haklı, yazıda da dediğim gibi o futbolu bir iş olarak görüyor ve her seferinde çok kazanacağı yeri tercih ediyor.

Related Posts with Thumbnails